?>
Logo Goals and Glamour

Lionel Messi is uitgevoetbald voor dit jaar. Hij heeft een hamstringblessure en is minimaal 6 tot 8 weken uitgeschakeld. Volgens correspondent Edwin Winkels spelen chorizo-worstjes een belangrijke rol in zijn blessureleed.

Winkels legt uit: “Toen Messi debuteerde bij Barcelona in de periode-Rijkaard raakte hij vaak geblesseerd”, aldus Winkels tegen de NOS. “Op het moment dat Josep Guardiola hem verving als trainer heeft ‘Pep’ het dieet van de voetballers veranderd. Messi is een Argentijn en in Argentinië eten ze in principe elke dag rood vlees. Hij houdt daar zelf ook erg van. Voor een topsporter is het niet goed om dat elke dag te eten.”

Winkels vervolgt zijn verhaal: “Messi heeft in de zomer al een nieuwe diëtiste aangetrokken om de blessures van vorig seizoen te voorkomen, maar het heeft hem nog niet helemaal kunnen helpen. Hij heeft zelf maar één doel en dat is wereldkampioen worden met Argentinië. Daar moet hij heel erg fit voor zijn. Daar gaat hij alles voor doen. Dus ook beter eten.”

Trending

Versch!