?>
Logo Goals and Glamour

Achttien van de 44 voetbalsupporters die de politie woensdag in Amsterdam heeft opgepakt, zaten donderdagochtend nog vast. Het zijn allemaal fans van Celtic, dat woensdagavond tegen Ajax speelde.

De acht agenten die woensdag gewond raakten doordat ze werden belaagd door supporters, konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politiemensen waren in burger en werden volgens een woordvoerder uit het niets geslagen met flessen en stokken. Het is nog onduidelijk of de relschoppers wisten dat ze agenten te lijf gingen. “We gaan ze daar tijdens de verhoren naar vragen.”

Onder de 44 arrestanten waren 16 Ajax-aanhangers en 28 Celtic-supporters. Van hen zitten er nog 14 vast voor openlijke geweldpleging, twee voor het mishandelen van politiemensen, een voor vernieling en een voor het niet voldoen aan een politiebevel.

Aan het einde van de middag waren volgens schattingen ongeveer 1500 personen op de Dam. Daarvan waren er, toen de agenten rond 18.00 uur werden geslagen, nog enkele honderden over. Uit hoeveel personen de groep bestond die de dienders aanviel, kon de woordvoerder niet zeggen. “Het was een behoorlijke groep.”

Trending