?>
Logo Goals and Glamour
Hooligan-overlast in Eindhoven en Amsterdam
ME moet de orde bewaken © rnw.nl

Het is weer een gezellig voetbalweekje in Nederland. Zowel Ajax als PSV spelen deze week een Europese thuiswedstrijd en dit brengt nogal wat problemen met zich mee.
Woensdagavond speelt Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Celtic en donderdag neemt PSV het op tegen Dinamo Zagreb. Vooral fans van de Kroaten staan bekend als relschoppers.

De politie en de ME staan woensdag paraat in Amsterdam om supporters van Ajax en Celtic en mogelijk ook van Dinamo Zagreb uit elkaar te houden. De gemeente Amsterdam en de politie houden rekening met de komst van de Kroaten en zeggen goed voorbereid te zijn. De politie is in grote aantallen aanwezig in de binnenstad om supportersgeweld te voorkomen.

“We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de supporters van deze drie clubs elkaar zullen treffen”, laat een politiewoorder weten. Dinamo Zagreb speelt donderdagavond in Eindhoven tegen PSV. De kans bestaat dat de Kroatische supporters eerst naar Amsterdam komen.

De politiemacht die op de been is voor de Champions Leaguewedstrijd Ajax-Celtic, die woensdagavond wordt gespeeld in de ArenA, heeft volgens de politiewoordvoerder een dubbelfunctie. In het verleden hebben supporters van Dinamo Zagreb zich misdragen in Amsterdam en vonden er massale, gewelddadige ongeregeldheden plaats.

Amsterdam heeft echter geen noodverordening uitgevaardigd. In Eindhoven werd eerder al wel de noodverordening uitgeroepen voor de ‘supporters’ van Zagreb.

Trending