?>
Logo Goals and Glamour

Vanuit de voetbalwereld wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat ex-international Fernando Ricksen lijdt aan de spierziekte ALS. Dick Advocaat, trainer van Ricksen bij onder meer Zenit st. Petersburg, reageert geschokt op het nieuws. “Ik heb altijd enorm goed samengewerkt met Fernando Ricksen”, zegt de trainer van AZ op de website van de club.

“Natuurlijk zijn de verhalen over zijn escapades bij velen bekend, maar onder mij is hij altijd een keurige prof geweest. De uitspattingen heb ik pas later vernomen. Fernando was tegen mij altijd respectvol met ‘u en meneer’. Ik heb zowel bij Glasgow Rangers als Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal fijn en succesvol met hem samengewerkt. Met Zenit zijn we samen landskampioen geworden en wonnen we de UEFA Cup.”

Advocaat sprak ook namens zijn huidige club AZ. “Het verschrikkelijke nieuws dat Fernando lijdt aan de spierziekte ALS heeft me diep geraakt. Ook bij AZ is dit hard aangekomen. Hij heeft hier in Alkmaar drie succesvolle jaren meegemaakt. De club heeft goede herinneringen aan hem. Ik wil Fernando en zijn omgeving namens mijzelf en AZ heel veel sterkte toewensen de komende tijd. Hopelijk brengt zijn winnaarsmentaliteit het beste in hem naar boven.”

Trending

Versch!