?>
Logo Goals and Glamour

Adam Maher kreeg een fikse boete van PSV omdat hij een bericht van een fan retweette, waarin zijn concullega Ola Toivonen als eikel werd bestempeld. Niet zo slim natuurlijk, maar het kan nog veel erger. Hoe erg dan, hoor ik je vragen? Hoog tijd voor 10 oerdomme tweets van voetballers!

10. ‘Ik maak je in een paar seconden af’

Ryan Bennett
Twitter staat bekend als hét medium om gemakkelijk in contact te komen met beroemdheden. Dat dat echter ook averechts kan werken, ondervond een fan van Arsenal. Ryan Bennett, verdediger bij Norwich City, liet zich niet van zijn beste kant zien toen hij na een wedstrijd tegen Arsenal het volgende tweette naar de fan van de Gunners:

“If ya got a prob I’ll finish you in a couple of seconds.”

Vrij vertaald betekent dat zoiets als “als je een probleem hebt maak ik je in een paar seconden af”. Bennett was al vaker omstreden op Twitter en dit bleek de welbekende druppel. Hij kreeg een boete van de FA en haalde zijn account offline.

9. ‘Ik hoop dat jullie allemaal doodgaan.’

Marvin Morgan
En nog een schoolvoorbeeld van een oliedomme reactie op fans. Marvin Morgan, voormalig spits van Aldershot Town, tweette na een wedstrijd:

“Een bedankje aan de fans die me het veld af joelden. Wat heeft dat voor zin? Ik hoop dat jullie allemaal doodgaan.”

Morgan werd vervolgens uitgeleend aan een andere club en mocht na het seizoen vertrekken bij Aldershot.

8. ‘Ik sla je in tien seconden bewusteloos!’

Wayne Rooney
Ook Wayne Rooney ziet Twitter soms als uitlaatklep voor zijn niet al te zachtaardige karakter. Zo reageerde hij een paar jaar geleden op wat beledigende tweets jegens zijn persoontje. Een Liverpool-fan had hem een ‘dikke hoer’ genoemd en daarop had Rooney het subtiele antwoord:

“Ik sla je in tien seconden bewusteloos.”

7. Maradona: ‘Ik weet hoe je je voelt, Henry!’

Diego Maradona
Frankrijk plaatste zich vier jaar geleden op schandalige wijze voor het WK door een omstreden goal van Thierry Henry tegen Ierland. De spits gebruikte overduidelijk zijn hand bij het scoren. Grappig was wel dat Diego Maradona daarna het volgende naar de Fransman tweette:

“Ik weet hoe je je voelt. Tot in Zuid-Afrika!”

Overduidelijk een verwijzing naar Maradona’s beruchte handsgoal tegen Engeland, waarmee Argentinië de halve finale van het WK van 1986 bereikte.

6.‘Hallo, dit is mijn piemel!’

Jonjo Shelvey
Woepsie. De duizenden volgers van Swansea-verdediger Jonjo Shelvey konden op zeker moment allemaal zien of hij de ziekte van Hedel heeft. Okee, kort gezegd: de kale Brit postte perongeluk een foto van zijn penis. Het excuus was even later dat zijn vrienden het hadden gedaan. Ja ja.

5. ‘Ik neem alcoholistische drugsgebruikers niet serieus’

Glen Johnson
Twitter leert ons ook dat voetballers niet zo goed tegen kritiek kunnen. Een mooi voorbeeld is Liverpool-verdediger Glen Johnson. De Engelsman werd ooit kritisch geanalyseerd door oud-voetballer Paul Merson, waarop Johnson het presteerde om Merson op Twitter zowel een drugs, alcohol als gokverslaafde te noemen.

“Ik lig niet wakker van commentaar van alcoholistische drugsgebruikers. Wie is Paul Merson om spelers te beoordelen, hij was zelf niet meer dan gemiddeld. Hij is alleen op tv omdat hij al zijn geld heeft vergokt.”

4. ‘Thiago Silva, ben je transseksueel?’

Joey Barton
We zouden deze hele lijst wel kunnen vullen met tweets van beroepsschopper Joey Barton, die op internet net zo’n idioot blijkt als op het veld. Deze tweet naar PSG-verdediger Thiago Silva springt er echter uit. Barton had Neymar ‘overrated’ genoemd en Silva verdedigde zijn landgenoot. Dat schoot Barton in het verkeerde keelgat, die Silva op Twitter vroeg:

“Ten tweede: word je nog geopereerd of ben je al geopereerd. #transseksueel”

Heel volwassen, Joey.

3. Nieuw inboedel door een domme tweet

Demy de Zeeuw
Een domme tweet met verstrekkende gevolgen. Demy de Zeeuw maakte ooit de social media-fout waar iedereen voor wordt gewaarschuwd: hij tweette dat hij op vakantie ging. Prompt werd zijn hele huis leeggehaald. Ai…

2. Een hersenschudding, maar toch lekker stappen.

Gregory van der Wiel
Toenmalig Ajacied Gregory van der Wiel wilde niet mee naar een oefenduel met Australië, want Gregory had een hersenschudding. Niet zo handig om dan ’s avonds bovenstaande foto op Twitter te posten, waarin je poseert bij een concert van Lil’ Wayne. Bondscoach Bert van Marwijk noemde het ‘opmerkelijk’ en Van der Wiel stopte met Twitteren. Voor twee weekjes.

1. Howard Webb in Manchester United-shirt

Ryan Babel
Ryan Babel staat niet bekend als een erg snuggere Twitteraar. Toen hij bij Liverpool onder contract stond tweette hij meermaals zijn onvrede over zijn plek op de reservebank. Toen hij in de topper tegen Manchester United een keer wél mocht spelen, vond hij de beslissingen van arbiter Howard Webb partijdig. En dus fotosoepte de aanvaller Webb in een United-shirt. Best netjes gedaan, maar de Engelse voetbalbond vond het wat minder geslaagd: 10.000 pond boete!

Ryan Babel Howard Webb photoshop

Trending

Versch!