?>
Logo Goals and Glamour

David Beckham wil een voetbalclub oprichten in Miami. De voetballer, die alweer even gestops iswil graag in Amerika gaan wonen en heeft zijn oog op het zonnige Florida laten vallen. Dat meldt de Daily Mail op basis van bronnen dicht bij de voormalige aanvoerder van het Engelse nationale team.

Met de lancering wil Beckham zijn zakenimperium uitbouwen voor de toekomst. Hij kan bij de oprichting van het team op een forse korting van de bond MLS rekenen. Volgens de Daily Mail zal de ex-speler van onder meer Manchester United en Real Madrid de bazen van de MLS binnenkort om permissie vragen om een nieuwe club op te richten. De 38-jarige Beckham heeft in 2007 bedongen, toen hij bij LA Galaxy tekende, dat hij na het uitdienen van zijn contract een MLS-club mocht kopen met 25 procent korting.

Verwacht wordt dat Beckham de officiële aankondiging nog voor het einde van het jaar zal doen. Hij heeft al meerdere locaties in Miami bekeken voor de bouw van een stadion. Vice-president van de MLS, Dan Courtemanche juicht de plannen toe: “We weten dat Miami een van de meest gepassioneerde voetbalmarkten van Noord-Amerika is. We hebben met David gesproken over de mogelijkheden. We kijken er naar uit om David als clubeigenaar te zien.”

Trending