Logo Goals and Glamour

Vier keer de Champions League winnen is blijkbaar niet genoeg om een tevreden voetballer te zijn. Clarence Seedorf is nog steeds verbolgen over zijn gefaalde status bij Oranje.

In het programma Derksen & gebruikt de voetballer krachtige termen om te beschrijven hoe erg hij baalde dat Marco van Basten en Bert van Marwijk hem niet meer selecteerden.

“Van Basten heeft een heel grote fout gemaakt met mij”, vertelde Seedorf. “Ik vond hem geen slechte trainer, maar de manier waarop hij met mij en andere spelers omging, vond ik niet kunnen. Gebrek aan peoplesmanagement.”

Van Basten’s opvolger, Bert van Marwijk, liet Seedorf ook altijd buiten de selectie. Naar eigen zeggen omdat hij de middenvelder een ‘te grote speler voor de bank’ vond. “Ik vond het een zwak argument”, zegt de 37-jarige Seedorf daarop. “Hij moet niet voor mij bepalen of ik de bank accepteer of niet. Iemand die bij Milan in de basis staat hoort naar mijn mening opgeroepen te worden voor Oranje en als ik mijn plek vanaf de bank had moeten veroveren, dan had dat maar gemoeten. Van Marwijk heeft iets van mij afgenomen en mijn hart huilt daar nog steeds om.”

Vers

Quizzzz