?>
Logo Goals and Glamour

Sommige voetballers hebben zo hun rituelen voorafgaand aan een wedstrijd. Enkele spelers gaan daarin echter wel heel erg ver en doen elke week precies hetzelfde.

PSV’er Mark van Bommel is zo’n speler, hij vertelt aan AD wat hij precies doet voor een wedstrijd. “Ik lig altijd als eerste op de behandeltafel om ingetaped te worden. Dan mijn sokken aan en op mijn sokken naar het toilet. Daarna, altijd dezelfde volgorde, ga ik mijn schoenen warm maken door ze onder de warme kraan te houden. Nooit de binnenkant, altijd alleen de buitenkant.”

Ook het bekertjesritueel is opmerkelijk: “Dan schep ik een bekertje sportdrank uit een ton en neem één slok en zet de beker terug op de ton. Iedereen weet dat, dat is mìjn bekertje. In het voorbijgaan neem ik steeds één slok.

Tijdens de warming-up gaat het verder: ” Ik ga naar buiten voor de warming up, waar ik aparte schoenen voor aan heb, met vaste noppen. Als ik terugkeer doe ik mijn warme schoenen met schroefnoppen aan, die schoenen zijn dan lekker soepel. Vervolgens doet elftalleider Mart van den Heuvel mijn aanvoerdersband om. Dat mag alleen hij doen, dat moet zo. En zo gaat dat vlak voor de aftrap op het veld nog wel even door.”

Of het allemaal helpt is de vraag, Van Bommel denkt echter van wel: “Ik denk van wel. Ik moet het allemaal van mezelf.”

Zondag tijdens PSV-Ajax zullen we zien of het inderdaad zoveel geluk brengt als Van Bommel hoopt.

Trending