Logo Goals and Glamour
Kuyt geslacht: “Zelfkickend zoals dat nog nooit eerder is vertoond”
© Pro Shots

mei 2018 • WTF

Kuyt geslacht: “Zelfkickend zoals dat nog nooit eerder is vertoond”

Dirk Kuyt had een groot aandeel in de landstitel van Feyenoord, dat staat vast. Het neemt niet weg dat de aanvaller het afgelopen jaar wel erg vol van zichzelf is, vindt AD-columnist Sjoerd Mossou. “Dirk Kuyt is niet meer in staat zichzelf ook maar enigszins te relativeren.”

Mossou weet dat insiders en ploeggenoten zich al langer ergeren aan het beeld van ‘bescheiden en onbaatzuchtige teamspeler’ dat Kuyt van zichzelf schetst.

“Binnen een jaar verwoestte Kuyt dat beeld hoogstpersoonlijk, voor iedereen zichtbaar en op onbegrijpelijke wijze”, stelt de journalist. “Niet met één egotripje, maar met een complete reeks van egotrips. Zelfkickend zoals dat nooit eerder is vertoond, en terloops ook nog even zijn trainer Giovanni van Bronckhorst slachtofferend, hem neerzettend als een kneusje in de schaduw van de Grote Dirk.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hij doelt op de biografie van Kuyt, waarin de aanvaller vertelt dat hij niet begreep waarom Van Bronckhorst hem passeerde. Ook baalde de spits dat niet hij, maar zijn trainer de peptalk deed voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Excelsior (3-0 verlies).

Mossou memoreert ook een opvallend moment van afgelopen seizoen, waarin Kuyt als toeschouwer in de Kuip een bal toegeworpen kreeg. “Terwijl zijn oud-ploeggenoten op het veld nog een wedstrijd speelden, kuste Dirk theatraal de bal. Hij zwaaide en hield de bal boven zijn hoofd, badend in een warm bad van gejuich.” De journalist vindt dat Kuyt zich beter wat bescheidener had kunnen opstellen, in plaats van prominent bij de thuiswedstrijden van Feyenoord plaats te nemen.

Artikel verder na advertentie

Dirk Kuyt over zijn boek: 'Geen afrekening met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst'

Logo Goals and Glamour