Logo #GOALS
Deze 7 dingen willen we in FIFA 19 zien (en jij ook)
© Konami / YouTube

Nog een zomertje geduld en dan kun je aan de slag met FIFA 19. Er tot nu toe bar weinig bekend over de game, behalve dan de introductie van de Champions League en Europa League. Wij zetten wat dingen op een rijtje die we sowieso willen zien in de nieuwe FIFA.

7. Meer echte gezichten

Tuurlijk, we snappen dat het niet loont om het gezicht van elke PEC Zwolle-speler in te scannen. Maar toch: als je een Ajax-editie van FIFA 18 koopt, zou het prettig zijn als de spelers van die club ook wat weghebben van de echte spelers. Links de Justin Kluivert in FIFA 18, rechts die van PES 2018. Dit kan toch niet, EA Sports?

Justin Kluivert in FIFA 18 en PES 2018

© YouTube / EA Sports

6. Een beter quick sub-systeem

Quick sub FUT FIFA 18

© EA Sports

Grappig idee, dat quick subben, maar het werkt niet optimaal. Lekker handig dat er wordt voorgesteld een vleugelspeler te wisselen voor een defensieve middenvelder. Toch is quick subben een absolute time saver als het wél lekker werkt. Doe er wat aan, EA!

5. Meer realistische spelers

Ja, de graphics en de sfeer van FIFA zijn er in de laatste jaren op vooruitgegaan. En toch, toch blijft Cristiano Ronaldo er in FIFA uitzien als een soort robotversie van de echte CR7. De manier waarop hij beweegt, zijn gezichtsuitdrukkingen: op een of andere manier klopt het nét niet. Werk aan de winkel!

Meer realistische spelers FIFA 18

© YouTube

4. Breid de career mode uit

De Career Mode is in FIFA 18 compleet op de schop genomen en dat was hard nodig. Het is leuk om met Cristiano Ronaldo te onderhandelen over een nieuw contract en aan zijn gezichtsuitdrukkingen te zien wat hij van je aanbiedingen vindt. Maar als je dat een paar keer hebt gedaan wordt het tergend om je door alle teksten heen te worstelen. Je weet toch wel dat je uiteindelijk een dikke tekenbonus moet bieden. Wat meer variatie is hard nodig.

Lionel Messi in career mode FIFA 18

© EA Sports

3. Een beter penalty-systeem

Kijk één keer naar onderstaand gifje en je weet dat er veel mis met de penalty’s in FIFA 18. De spelers waggelen naar de bal alsof ze Sjaak Swart zijn en de keepers dansen als een brugpieper op een schoolfeest. Het is kennelijk lastig om een vlot werkend strafschoppensysteem in de game te verwerken. We hopen op beterschap in FIFA 19.

Penalty FIFA 18

© YouTube

2. Beter commentaar

Evert ten Napel en Youri Mulder in FIFA 19

© Twittter

Zelfs als je het wanstaltige commentaar van Evert en Youri naar de Engelse stemmen verandert (wat we sterk aanraden) is dat geen grote verbetering. Martin Tyler en Alan Smith vertellen al 10 jaar dezelfde verhaaltjes, met hier en daar een paar kleine updates. Hoog tijd om dat eens op te frissen!

1. Minder verdachte (scripted) momenten

Die ‘toevallige’ tegengoal in blessuretijd, een verdediger die nét mis zit als een tegenstander aanlegt of een beslissende bal die drie keer de paal raakt. FIFA is vaak frustrerend, omdat het spel je opzettelijk lijkt tegen te werken. Het is alsof EA Sports mindere spelers wil helpen, al ontkennen ze die beschuldigingen in alle toonaarden. Maar zeg nou zelf: hoe vaak komt het in FIFA voor dat je de nul houdt, of met 7-0 uitloopt? Het zou mooi zijn als EA eens inziet dat het lekker is om iemand compleet in de pan te hakken. Ook dat is ‘in the game’!

Vers

Populair