Logo #GOALS
Ten Hag heeft geen goed woord voor Gijp en Derksen: “Vals en oneerlijk”
© Pro Shots

Er waren hoge verwachtingen toen Erik ten Hag naar Ajax kwam, maar die heeft de voormalig pupil van Pep Guardiola nog niet waar kunnen maken. Zijn uiterlijk en stemgeluid zijn het mikpunt van spot; met name in Voetbal Inside. Vals en oneerlijk, vindt Ten Hag.

Johan Derksen noemde de trainer een ‘tuinkabouter’, terwijl René van der Gijp de schorre stem van de coach met veel plezier imiteert. Ten Hag ligt er niet wakker van, zegt hij in Voetbal International. “Ja, ik praat niet zoals een Amsterdammer, maar Amsterdams is ook een dialect”, aldus de Haaksberger. “Ja, ik ben schor, maar er zijn wel meer mensen schor. Zeker na een wedstrijd, waarin je soms flink gas moet geven om boven het geluid uit te komen.”

De trainer vervolgt: “Die afzeikcultuur past bij Nederland, de programma’s die dat doen worden goed bekeken. Scoren over de rug van een ander. Je weet op het moment dat je deze job doet, en het zit tegen, dat dit kan gebeuren. Ik leg het direct naast me neer en richt me op zaken die ik kan beïnvloeden. Dit kan ik niet beïnvloeden.”

 

Vers