?>
Logo Goals and Glamour
Ricksen stomverbaasd over bericht dat ‘zijn einde nabij is’
© Pro Shots

De kop van De Telegraaf loog er gisteren niet om: het einde van Fernando Ricksen zou nabij zijn. De aan ALS lijdende ex-verdediger kan alleen communiceren door met zijn ogen te knipperen, schreef de ochtendkrant.

Maar zelf reageert Ricksen verbaasd tegenover NUSport: het gaat juist goed met hem, laat hij weten.

Zijn vriend en biograaf Vincent de Vries, die de zorgwekkende uitspraken deed, stelt dat het allemaal volledig uit zijn verband is gerukt. “Het is juist het tegenovergestelde. Zijn ademhaling is nog steeds hetzelfde, we zijn veel aan het plannen en Fernando wil zich juist in het openbaar vertonen.” Dat Ricksen niet meer kan appen is geen nieuws, want dat kan hij al twee jaar niet meer.

Ook Ricksen zelf benadrukt dat zijn situatie stabiel is, en zeker niet verslechterd. “Dat praten, lopen en drinken moeilijk gaat, dat is normaal met ALS, maar dat was een paar jaar geleden ook al. Dat wil dus niet zeggen dat ik op korte termijn dood ga.”

De oud-voetballer heeft dan ook een boordevolle agenda: hij gaat in juni naar Glasgow voor een ‘meet and greet’ en lanceert een eigen kledinglijn. Ook wil hij de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van zijn oude club Fortuna Sittard bijwonen.

Trending