?>
Logo Goals and Glamour

Ondanks het winnen van de NS Publieksprijs – waar hij en passant de hele literaire wereld mee op de kast joeg – en de 320.000 verkopen van zijn boek is René van der Gijp niet van plan een vervolg uit te brengen.

Door het enorme bereik van Voetbal International won de voetbalanalist afgelopen week de literatuurprijs met 40% van de stemmen. Dat schoot met name mede-genomineerde Tommy Wierenga in het verkeerde keelgat en daar kon Van der Gijp wel begrip voor uitbrengen, vertelde hij in VI. Hij had de schrijver na afloop van De Wereld Draait Door gezegd dat het nooit weer zou gebeuren.

Ook de schrijver van ‘Gijp’, Michel van Egmond, geeft in het AD aan dat er geen tweede deel aankomt. “Eerst wilden we wel, maar dit was zo’n mooie bekroning, hier gaan we niet meer overheen, zei René. Ja, er was veel vraag naar. Veel mensen die het uit hadden zeiden: zo jammer, was er maar een vervolg. En ik had ook wat ideetjes.”

Van Egmond is wel bezig met een tweede boek over een voetballer, maar wil nog niet zeggen wie. “Ik denk dat ik er weer een heb die net als René een andere kant blijkt te hebben.”

Trending

Versch!