?>
Logo Goals and Glamour

Dennis Bergkamp, de man van de onnavolgbare acties, heerlijke schijnbewegingen en de meeste mooie doelpunten die je ooit gezien hebt. Vandaag werd de biografie over zijn leven gepresenteerd.

Bergkamp nam in 2006 afscheid van het profvoetbal met een emotionele wedstrijd tussen Arsenal en Ajax. Het zijn de clubs waar de sierlijke aanvaller het meest furore maakt. Tussendoor speelt hij ook twee seizoenen voor Internazionale, maar in Italië komen de exceptionele kwaliteiten van de spits te weinig tot uiting.

Bergkamp debuteerde in 1986 bij Ajax, dat op dat moment onder leiding van Johan Cruijff stond. Hij wordt daar twee keer uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar. Dat leverde hem een transfer naar het Italiaanse Inter op, na twee mislukte seizoenen ging hij daar echter alweer weg.

In Engeland, bij Arsenal komt hij weer helemaal tot leven. Daar wordt Bergkamp aan de hand van Arsène Wenger publiekslieveling nummer één. Met zijn vele fenomenale doelpunten en assists steelt hij de harten van de Arsenal-fans. Bergkamp wordt in Londen drie keer landskampioen en pakt vier keer de FA-cup.

Ook in het Nederlands elftal laat de spits regelmatig zien van grote waarde te zijn. Zijn mooiste goal maakt Bergkamp tijdens het WK ’98 in de kwartfinale tegen Argentinië. Hij neemt hij de bal prachtig aan na een pass van Frank de Boer, kapt zijn verdediger uit en laat doelman Carlos Roa kansloos. Het is de mooiste goal van dat WK en Bergkamp is vanaf dat moment een echte wereldster, als hij dat niet al was.

Ruim zeven jaar na zijn afscheidswedstrijd verschijnt vandaag de biografie over wereldster Dennis Bergkamp, geschreven door Jaap Visser en de Engelsman David Winner.
Dennis Bergkamp

Trending

Versch!