?>
Logo Goals and Glamour

De Braziliaanse grote voetbalster Pelé heeft vandaag een boek gepresenteerd. Het boek ‘1283’ gaat over het leven van de beste Braziliaanse voetballer allertijden. De titel van het exclusieve boek verwijst naar de 1.283 treffers die hij in zijn carrière heeft gemaakt. Het werk is met zijn 15 kilogram, 500 foto’s, 1.283 teksten en 1.283 exemplaren geen normaal boek.

Tijdens de presentatie kreeg de 72-jarige Pelé het even te kwaad: “Hierdoor besef ik dat ik toch een blijvende indruk heb nagelaten in Brazilië.” De drievoudig wereldkampioen onthulde ook enkele anekdotes uit het boek. “Mijn vader zei me ooit dat het enige record dat ik niet gebroken heb er eentje van hem is. Nooit slaagde ik er namelijk in om vijf keer met het hoofd te scoren in één wedstrijd.”

Ook zou tijdens het WK van 1966 in Engeland de Braziliaanse delegatie de vraag gekregen of The Beatles een privéconcert mocht komen geven. “Dat is toen geweigerd. Enkele jaren later liep ik John Lennon tegen het lijf. Hij vertelde me toen dat onze delegatieleider, Carlos Nascimento, zei dat die ‘bosapen’ niet welkom waren”, lachte Pelé.

Trending

Versch!