Logo #GOALS
Liverpool-fan vecht voor leven na moordpoging Roma-hooligans
© Pro Shots

Liverpool won gisteravond met 5-2 van AS Roma in de halve finale van de Champions League en dat was reden voor blije gezichten in de Engelse stad. Toch was het niet voor iedereen een vrolijke avond.

Eén fan heeft helemaal niets van de wedstrijd meegemaakt, omdat hij een uurtje voor het duel in elkaar werd geramd door Roma-hooligans. De 53-jarige man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De daders horen bij een Roma-clan die in zwarte kledij een pub opzocht en daar de confrontatie aanging met Liverpool-supporters. Daarbij werd met riemen en hamers ingeslagen op voetbalfans, waaronder het slachtoffer. Hij werd buiten westen gemept.

“Er zijn inderdaad enkele geïsoleerde incidenten geweest in het centrum van de stad en in de buurt van het stadion”, laat de politie van Liverpool weten. Er zijn twee Italiaanse mannen van 25 en 26 jaar oud opgepakt voor het incident. Zij worden verdacht van poging tot moord.

“Wij zijn geschokt door de gebeurtenissen net voor de wedstrijd”, spreekt de club Liverpool. “Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer.”

Vers

Quizzzz