?>
Logo Goals and Glamour
Mogen deze expliciete Temptation-beelden eigenlijk wel voor 22:00?
© Dailymotion

WTF

Mogen deze expliciete Temptation-beelden eigenlijk wel voor 22:00?

Heel ’toevallig’ viel eergisteren de stroom uit in het Temptation Island-resort, en dat was voor veel kandidaten reden om alle remmen los te gooien. Want ja, zonder licht pikken de camera’s niets op. Toch?

Artikel verder na advertentie

Nou, mooi wel dus. Zo was te zien hoe het kersverse Temptation-stelletje Chloe en Kevin flink van bil ging in hun hotelkamer. En de gefilmde seksscene liet weinig aan de verbeelding over.

Artikel verder na advertentie

Het deed NU.nl zich hardop afvragen of dit soort expliciete beelden eigenlijk wel mogen worden uitgezonden voor 22:00 ’s avonds. Er is immers een kans dat er kinderen meekijken naar de populaire reality-show. Zelfs op de website van RTL krijgt de scene de waarschuwing ’18+’ mee.

Artikel verder na advertentie

Maar Kijkcijfer, het orgaan dat bepaalt wat kindjes wel en niet mogen zijn, ziet geen probleem. Temptation Island heeft de classificatie van 12 jaar meegekregen. En, stellen zij daarom: “Programma’s met de leeftijdsclassificatie van 12 jaar mogen na 20.00 uur beelden uitzenden die als schadelijk zouden kunnen worden ervaren door kinderen onder die leeftijdsgrens.”

Maar mocht je peuter toch in de war zijn geraakt door de wulpse Temptation-beelden, dan kun je een klacht indienen op de website van Kijkwijzer. “Die onderzoeken wij dan uitvoerig en beslissen daarna of er sancties volgen.”