Logo Goals and Glamour
Gruwelijke fout maakt ijshockeydrama nog een stukje erger
© Broncos

april 2018 • WTF

Gruwelijke fout maakt ijshockeydrama nog een stukje erger

Een pijnlijke fout van de Canadese autoriteiten heeft het drama met het jeugdige ijshockeyteam nog gruwelijker gemaakt. Eén van de doden werd verkeerd geïdentificeerd, waardoor de ouders van een gewonde jongen te horen kregen dat hun zoon was overleden.

De bus van de ijshockeyers kwam afgelopen weekend in botsing met een vrachtwagen. Meer dan de helft van de inzittenden kwam daarbij om het leven, 14 mensen raakten gewond. Het team van de Humboldt Broncos was op weg naar een wedstrijd.

Het ministerie van Justitie maakte de fout gisteren bekend. Xavier Labelle kwam niet om het leven, maar raakte gewond. Parker Tobin stierf wel bij het ongeluk. De jongens waren beiden blond en hadden dezelfde lichaamsbouw, waardoor het misverstand ontstond. “Ik kan me geen voorstelling maken hoe vreselijk dit is voor de ouders”, sprak een woordvoerder van het Ministerie volgens RTL Nieuws. “Alles wat ik kan doen is verontschuldigingen aanbieden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De pijnlijke vergissing leidde uiteraard tot gemengde reacties van de families. “Wonderen bestaan”, schreef de broer van Xavier op Facebook. “Mijn diepste medeleven met de familie van Tobin.”

All I can say is miracles do exist. My deepest condolences to the Tobin family. #humboldtstrong ??

Gepostet von Isaac Labelle am Montag, 9. April 2018

 

Logo Goals and Glamour