?>
Logo Goals and Glamour

Robin van Persie snapt de kritiek van de technische staf op Stefan de Vrij niet. De trainer van de Rotterdammers pakte zijn verdediger de aanvoerdersband af omdat hij zonder het te melden extra krachttraining had gedaan.

“Ik heb veel contact met Stefan”, zei Van Persie woensdag voorafgaand aan de interland tussen het Nederlands elftal en Hongarije. “Ik vind het heel goed dat zo’n jonge jongen zijn tekortkomingen ziet en zich wil verbeteren. Hij wil beter worden en doet daar iets extra’s voor. Dat moet je toejuichen.”

Van Persie snapt de ophef over de Vrij’s zwijgen niet zo. “Ik weet niet of hij dat wel of niet gedaan heeft”, zei de aanvoerder van het Nederlands elftal. “Maar volgens mij had alles ook anders kunnen worden gecommuniceerd. Nogmaals, De Vrij wil alleen maar sterker worden. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat De Vrij om die reden geen aanvoerder meer is van Feyenoord.”

Van Persie vertelt ook nog iets bijzonders over zichzelf: “Ik zal je iets bekennen. Ik voetbalde nog op straat in Rotterdam toen ik al in het eerste elftal van Feyenoord speelde. Daar heb ik ook nooit iets over gezegd. Ik ben er ook nooit geblesseerd van geraakt. Ik ben er ook geen slechtere voetballer van geworden.”

Trending

Versch!