?>
Logo Goals and Glamour

Het is officieel: Zakaria Bakalli is een Rode Duivel. De 17-jarige Belg maakte vandaag op een persconferentie bekend dat hij voortaan voor het Belgisch elftal uitkomt.

Niet iedereen in Belgiƫ is daar overigens even blij mee. De voormalig keeperstrainer van de Rode Duivels plaatste vandaag een bedenkelijke tweet over de keuze van Bakkali.

“Bakkali Rode Duivel… Ik weet het zo nog niet!!!”, riep Vande Walle op zijn Twitter-account. “Dat begint me te storen!!!! Zuivere Belgen (Meunier, Vossen) komen al kruipend. Conclusie… Geen beslissing = geen selectie. Beslissing genomen = eventuele selectie.”

De zinsnede ‘zuivere Belgen’ schoot de omroep RTBF, waar Vande Walle actief is als analist, in het verkeerde keelgat. De oud-keeper hoeft niet meer bij de zender te verschijnen.

Volgens Philippe Vande Walle was de opmerking helemaal niet zo bedoeld. “Ik wilde alleen maar zeggen dat het tijd wordt dat hij zijn keuze maakt, zeker nu er een mooie periode aanbreekt voor de Duivels,” vertelt hij aan Sudpresse. “Belg zijn is iets waar je trots moet op zijn, daar mag je niet zo lang over twijfelen. Dat is alles. Dat heeft dus niets met racisme te maken.”

Trending

Versch!