?>
Logo Goals and Glamour

PvdA-Kamerlid Van Dekken wil de zogenoemde ’Maher-constructie’ aan een nader onderzoek onderwerpen. Een buitenlandse investeerder, de Doyen Sports Group, wil PSV-speler Adam Maher mede financieren en is daarover in gesprek met PSV. Het bedrijf wil PSV een deel van de kosten aan Maher betalen en daardoor mee profiteren van een latere transfersom.

Het is nog onduidelijk of deze constructie juridisch door de beugel van de rechter en de Europese voetbalbond UEFA kan. Ook FC Twente speelt met de gedachte om op deze manier te besparen op de kosten voor het in dienst nemen van voetballers.

“Daarom zullen we ook directeur Tiny Sanders van PSV en Joop Munsterman van FC Twente uitnodigen, om de ins en outs van dat idee te horen”, zegt Van Dekken. Hoewel de huidige constructie nieuw is, komt het al langer voor dat sponsors spelers naar een club halen en delen in eventuele transferwinsten.

Zo haalde Groninger Henk ten Hoor de Noorse spits Erik Nevland ooit naar FC Groningen. Ten Hoor maakte op meerdere fronten een financiële klapper toen de spits aan de lopende band begon te scoren. Niet alleen kon Nevland voor een mooi bedrag worden gesleten aan Fulham, hij verkocht ook binnen enkele dagen duizenden vikingmutsen die hij naar ‘zijn’ spits had vernoemd.

Trending

Versch!