Deze 5 dingen wist je nog niet over Lieke Martens

donderdag 26 april 2018 om 17:05 door Redactie

Voor het EK had je misschien wel eens van haar gehoord, maar na dat gouden toernooi was Lieke Martens (25) opeens een échte ster. De topvoetbalster beleefde een heerlijk EK en verdiende een transfer naar FC Barcelona. Maar wist je dit al over de knappe dribbelaar uit Oud-Bergen?

5. Begon bij SC Heerenveen

Lieke Martens speelde bij SC Heerenveen

© Pro Shots

Een Limburgse in Friesland, dat klopt niet. Toch reisde Lieke Martens het hele land over om haar profcarrière op te starten bij SC Heerenveen. En dat al op haar 17e! In Fryslân woonde ze in één gebouw met teamgenoten en wat jongens uit de jeugd. Een jaartje later zou ze terugkeren naar Limburg. VVV-Venlo werd haar nieuwe club.

4. Dumpte haar jeugdliefde na zeven jaar

Lieke vond de liefde ook op haar 17e, toen ze Kevin Koolhof tegen het lijf liep. Kevin ging met Lieke mee naar Barcelona, maar het sprookje tussen Kevin en haar was na een paar maanden voorbij. “Het lukt me, ik red me. Ik heb het niet zo snel moeilijk. Ik voel me een sterke vrouw”, zei ze erover tegen De Volkskrant, hoewel ze toegaf zich af en toe eenzaam te voelen. Prompt stortten tientallen mannen zich op haar via Instagram.

Kevin is de ex-vriend van Lieke Martens

© Instagram

3. Was in Spanje voor het eerst dronken

Na dat verdrietige feitje even wat luchtigs tussendoor. Geheel toevallig keek Lieke in woonplaats Spanje ook voor het eerst te diep in het glaasje. Niet in haar Barca-tijd, maar toen ze 15 was en voor het eerst op zuipvakantie in Lloret de Mar was. “Meteen de eerste avond ging het al mis, maar het was wel een heel leuke en gezellige avond verder”, vertelt ze aan Helden Magazine. Dat scheelt.

2. Loopt Lionel Messi zelden tegen het lijf

Lieke Martens en Lionel Messi

© Instagram

De reis naar het Gouden Bal-gala legde Lieke gebroederlijk met Lionel Messi af in een privéjet. Maar wie denkt dat de aanvalster dagelijks een balletje trapt met de voetbalster komt bedrogen uit. Het trainingscomplex van de Barcelona-vrouwen bevindt zich weliswaar naast die van de mannen, de twee gebieden zijn strikt gescheiden en allebei zwaar beveiligd. Lieke ziet dus zelden iets van Leo.

1. Verdient per jaar wat Messi in drie dagen krijgt

Het zal misschien geen verrassing zijn, maar het salaris van Lieke is kleingeld voor haar collega Messi. En dat terwijl de Limburgse heel lekker verdient voor een voetbalster! Maar ja, de gemiddelde topvoetballer lacht om haar jaarloon: voor de 200.000 euro die ze per jaar krijgt, hoeft Messi maar drie dagen te werken. Een bizar verschil…

Lieke Martens en Lionel Messi

© Twitter

Bonus: Lieke toont haar voetbalskills met Touzani

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

6x
FAIL
8x
WTF
51x
SEXY
2x
LOL
2x
OMG
8x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!