?>
Logo Goals and Glamour

Het plan voor de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion in Rotterdam loopt waarschijnlijk grote kans om niet te slagen.

Volgens dr. Flora Goudappel, deskundige op het gebied van Europees recht en staatssteun, kan de mogelijke gemeentegarantie van 165 miljoen euro voor het project worden aangemerkt als verboden staatssteun en komt het plan dus niet door het Brusselse gerecht.

De gemeente Rotterdam kan door de Europese Commissie worden toegesproken, aldus goudappel. “Ik voorzie een probleem voor Rotterdam. Hier lijkt sprake van kunstmatige financiering. Het zou me verbazen als dit mag. Het levert immers een voordeel op dat zonder gemeentesteun niet zou zijn verkregen.”

Ook SP-Europarlementariër Dennis de Jong voorspelt Europese weerstand. “De Europese Commissie is heel streng, juist hierop. Een akkoord kan ik me niet voorstellen. Waarom blijven ze hiermee doorgaan?” Hij verwijst naar de kwestie rond PSV en Eindhoven die nu door Europa wordt onderzocht en waar een miljoenenboete dreigt.

Feyenoord wil een nieuw stadion op sportpark Varkenoord voor 63.000 toeschouwers. Om het project, dat in totaal 360 miljoen euro kost, te financieren moet de stad garant staan voor een lening van 165 miljoen euro.

Trending