?>
Logo Goals and Glamour

NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar twijfelt of de loting voor de KNVB-beker helemaal eerlijk verlopen is. Bij de loting, uitgevoerd door Feyenoord-directeur Martin van Geel, hadden zes clubs van de KNVB een aparte status gekregen. Het idee hierachter was om die clubs, die Europees voetbal zouden spelen, te ontzien.

Wat Ten Rouwelaar vooral opviel, was de manier waarop werd bepaald of een van die beschermde ploegen uit of thuis moest spelen. “Die koker met uit en thuis was schandalig”, zegt Ten Rouwelaar over de loting. “Als je zag hoe Van Geel dat deed. Dat kan je heel makkelijk aanvoelen. Je rolt een paar keer, maar weet je donders goed dat het uit of thuis is. Het verbaast me dan ook niks dat Feyenoord thuis speelt.”

NAC Breda, de club van de keeper, speelt in de komende ronde opnieuw een zware uitwedstrijd. De ploeg uit Breda moet naar Leeuwarden voor een duel met SC Cambuur. Desalniettemin vindt Ten Rouwelaar de term doorgestoken kaart te ver gaan. “Ik wil daar niet in geloven. Maar hoe het nu ging, vond ik wel heel erg vreemd.”

Trending

Versch!