?>
Logo Goals and Glamour

Het heeft er alle schijn van dat Jasper Cillessen de nieuwe eerste keeper van Ajax is. De 24-jarige doelman neemt de plaats over van Kenneth Vermeer, die een serie fouten maakte.

Jasper Cillessen lachte woensdag na de wedstrijd tegen Volendam op de vraag wat moeilijker was: ballen tegenhouden of antwoorden geven op lastige vragen. Na de moeizame bekeravond tegen FC Volendam (4-2 na verlenging) ging het bij de Groesbeker vooral over zaterdag: gaat hij tegen Go Ahead Eagles het stokje overnemen van Kenneth Vermeer?

“Ik heb het gevoel dat ik dichter bij een basisplaats ben dan ooit. Natuurlijk ben ik er klaar voor, anders was ik hier niet naar toegekomen. Ik hoop dat de trainer mij ook klaar acht om er te staan,” zegt Cillessen, die de vragen bekend voorkwam. “Die krijg ik elk seizoen, ik ben het gewend.”

Gisteren maakte trainer Frank de Boer zijn beslissing bekend aan beide keepers. Maar eigenlijk verwachtte niemand dat Vermeer gewoon zou blijven staan. De doelman was de voorbije twee jaar een stabiele factor in het kampioensteam van Ajax, haalde Oranje, maar belandde dit seizoen in een diep dal met een serie aan missers.

Trending

Versch!