?>
Logo Goals and Glamour
Het nieuwe salaris van Max Verstappen is gelekt, en dat is krankzinnig
© Pro Shots

Salaris van WTF

Het nieuwe salaris van Max Verstappen is gelekt, en dat is krankzinnig

Max Verstappen reed vandaag zijn eerste grand prix-rondjes. Zonder resultaat helaas: de Nederlandse topcoureur eindigde op een zesde plaats.

Artikel verder na advertentie

Maar goed, de start van het nieuwe Formule 1-seizoen was voor Quote reden om eens op te snorren hoeveel Verstappen precies opstrijkt bij Red Bull. En dat valt bepaald niet tegen.

Artikel verder na advertentie

Het zakenblad weet van een insider dat alleen de krabbel onder zijn nieuwe contract tot 2020 hem al €5 miljoen euro opleverde! Daar blijft het uiteraard niet bij, want het basissalaris van de Limburger stijgt van €3,5 naar €6 miljoen euro per jaar. Ook heeft Max bedongen dat zijn vader en zus bij Red Bull blijven werken.

Artikel verder na advertentie

Dan zijn we bij de premies aanbeland. Voor elke WK-punt die Max binnensleept, krijgt hij ruim €40.000 euro. Wetende dat je voor een grand prix-winst 25 punten krijgt, zou een zege hem dus een miljoen opleveren. Maar ook voor de acht punten die hij met zijn zesde plaats pakte, verdient hij dus al €320.000 euro.

En dan hebben we het nog niet eens over de sponsorgelden van Max gehad. Deals met Jumbo en Exact leverden hem €1 miljoen euro op. Kortom: de 20-jarige hoeft nooit meer op een houtje te bijten.