?>
Logo Goals and Glamour

Alles voor het WK voetbal 2022 in Qatar wordt gebouwd op kap van moderne slaven. Meer dan negentig procent van de bouwvakkers in het emiraat bestaat uit migranten. Veertig procent van hen zijn Nepalezen.

Qatar zal naar verwachting nog eens anderhalf miljoen buitenlandse arbeiders moeten aantrekken om de negen voetbaltempels en 55.000 extra hotelkamers klaar te stomen. Terwijl ondertussen al tientallen Nepalese migranten om het leven kwamen in Qatar. Er wordt met slaven gewerkt in de oliestaat.

“De bewijslast en getuigenissen die de Guardian wist te verzamelen, tonen onomstotelijk het misbruik in Qatar aan”, aldus Aidan McQuade, directeur van het agentschap ‘Anti-Slavery International’. “Arbeiders worden niet als mensen behandeld maar als objecten.”

“Iedereen praat over de bloedhete temperaturen waarin de voetballers wedstrijden zullen moeten spelen”, zegt vakbondsman Umesh Upadhyaya. “Maar aan het bloed, het zweet en de tranen van de arbeiders wordt amper aandacht geschonken. Ze werken in shiften die acht maal langer duren dan de lengte van een voetbalwedstrijd.”

Trending

Versch!