?>
Logo Goals and Glamour

Supporters van de Engelse voetbalclub Portsmouth FC mogen hun club overnemen. Dat besloot de Engelse hoge raad. Hierdoor blijft de club behouden voor het Engelse voetbal.

De beslissing zorgde voor veel blijschap onder de fans van de Engelse club. Als alles volgens plan verloopt nemen de fans voor 3 miljoen pond (ongeveer 3,5 miljoen euro) het stadion van de club over van de grootste schuldeiser. Het nieuwe Portsmouth wordt na AFC Wimbledon de tweede door fans overgenomen voetbalclub in Engeland.

Door de regel van 10 punten mindering van de FA degradeert ‘Pompey’ wel naar de League Two. De club staat er nu al slecht voor en met 10 punten in mindering is de club uit Zuid-Engeland hekkesluiter.

Ashley Brown, voorzitter van het ‘Portsmouth Supporters Trust‘, vertelde tegenover The Guardian dat de fans de beslissing van de Hoge Raad zien als een nieuwe start: “De club is nu in handen van mensen die echt van de club houden. We gaan van Portsmouth FC een voetbalclub maken die op een duurzame, transparante en op een verantwoorde manier wordt gerund.”

Trending

Versch!