?>
Logo Goals and Glamour

Guus Meeuwis gaat aanstaande zondag, voorafgaand aan de wedstrijd tussen PSV en Ajax in het Philips stadion, het publiek proberen op te zwepen. De Brabantse zanger moet ervoor zorgen dat het stadion een kolkende massa wordt.

“Niet voor een opgefokte sfeer”, waarschuwt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging. “Dan loop je het risico dat het naar binnen slaat. Je ziet nu tijdens uitwedstrijden al dat de fans achter de ploeg blijven staan, ook als het voetbal minder is. Bij velen heerst het besef dat je juist nu die twaalfde man moet zijn. Alle PSV-fans moeten maandag, de dag na de wedstrijd, slecht bij stem zijn.”

Bij PSV wordt al jaren geprobeerd om van de Oost-tribune, waar de meest fanatieke fans bivakkeren, een sfeermachine te maken. Er is zelfs onderzocht of het een volledige staantribune kan worden. Het zou duizend extra plekken creëren en de harde kern zou meer een factor kunnen worden in Eindhoven. “Dat lukt helaas niet”, zegt Timmermans. “De draagconstructie van het stadion blijkt niet sterk genoeg.”

Timmermans ergert zich overigens ook aan de immer kritische houding van clubmannen als Ronald Waterreus en Willy van de Kerkhof. “Waarom zou je er juist nu, als PSV het moeilijk heeft, nog een schepje bovenop doen? Ik ben daar wel klaar mee, eerlijk gezegd. Bij de supporters zie je dat zij zich verheugen op de wedstrijd tegen Ajax, hoe moeilijk het ook wordt. Zij weigeren zich de put in te laten praten. De zon breekt zondag door, het wordt twintig graden. Als wij de ploeg net dat ene procentje kunnen geven dat nodig is om te winnen, zou dat prachtig zijn.”

Trending