?>
Logo Goals and Glamour

Demy de Zeeuw heeft tegenover de Belgische televisie flinke kritiek geuit op de speelwijze van zijn club Anderlecht. Volgens de Zeeuw klopt er niks van de opstelling van trainer John de Brom.

“In de eerste helft stonden we niet goed en dan lijkt het alsof je vreselijk slecht kan voetballen. In de tweede helft was de organisatie veel beter en dan zie je dat het makkelijker voetballen wordt” aldus De Zeeuw.

Volgens De Zeeuw werd Anderlecht compleet overlopen. “En dan word ik in de rust gewisseld en lijkt het alsof ik een slechte wedstrijd gespeeld heb. Het is klote dat ik hier weer het slachtoffer van ben. Daar moet je voor oppassen als speler, je krijgt snel een stempel. Maar het probleem lag niet bij mij, maar bij de ploeg.”

“Voor de rust stond iedereen in het centrum en waren er geen flankspelers”, legt De Zeeuw uit tegenover Sporza. “Alles moest van de backs komen. Als je er zo aan begint… Het was niet de tactiek die ik voor ogen had. Op dit niveau is tactiek van cruciaal belang. Dat heeft vanavond de doorslag gegeven.”

“We moeten dit doorpraten met de coach”, zegt De Zeeuw over Van den Brom. “Want elke keer als we inzakken, krijgen we het moeilijk. Wij zijn Anderlecht, wij moeten aanvallen.”

Trending