?>
Logo Goals and Glamour

Ajax is nog altijd bereid om miljoenen uit te geven, maar dan moet de speler wel een échte toegevoegde waarde hebben. “Dat hebben we wel bewezen met Marco van Ginkel, voor wie we meer wilden betalen dan Chelsea”, zegt Marc Overmars vrijdag in De Telegraaf. “Hij wilde dolgraag naar Ajax; Chelsea was zijn eigen keuze niet.”

Zomaar geld uitgeven is er echter niet meer bij: “We kijken eerst of we zelf een vervanger in huis hebben. We stoppen ons geld in de opleiding, de scouting in en om Amsterdam en in buitenlandse toptalenten. Mijn hele leven heb ik al de naam gierig te zijn, maar ik zou niets liever dan veel geld uitgeven voor een jonge, talentvolle speler met geweldige kwaliteiten. Van Ginkel was zo’n uitzondering op de regel.”

Ajax werkt tegenwoordig met een ‘gouden lijst’. “Maar dan moeten de jongens daarachter wél goed genoeg zijn om de opengevallen gaten op te vullen en dat is nu gewoon niet zo. Daarom moet er een inhaalslag worden gemaakt en werken we met een ‘gouden lijst’ van talenten.”

Trending