Logo Goals and Glamour
Braziliaanse stadions nog lang niet klaar
Een van de stadions in Brazilië, nog lang niet klaar voor gebruik © FIFA.com

april 2013 • Sportnieuws

Braziliaanse stadions nog lang niet klaar

De stadions in Brazilië zijn nog niet klaar voor de Confederations Cup, die over enkele maanden gehouden wordt. Voor het WK volgend jaar in het Zuid-Amerikaanse land moet nog helemaal veel gebeuren.

Secretaris-generaal Jerome Valcke weet dat niet alles in orde is: “In operationeel opzicht zal niet alles honderd procent zijn”. Niet alleen sommige stadions zijn nog lang niet gereed, ook in logistiek opzicht heeft het gastland nog veel werk te verzetten. In Brasilia zijn zo’n vijfduizend bouwvakkers nog dag en nacht in de weer om het Mane Garrincha National Stadium af te werken.

De Confederations cup, met acht deelnemende ploegen, geldt als belangrijkste repetitie voor het WK in Brazilië in 2014. De Braziliaanse organisatie heeft al één deadline van de FIFA (in december 2012) gemist en zal ook de volgende uiterste termijn voor de afronding van de zes accommodaties voor de Confederations Cup komende maandag niet halen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De FIFA is echter strikt in de laatste en belangrijkste deadline: “Aan de deadline voor de WK-stadions in december van dit jaar kan niet worden getornd”, zegt Valcke. “Van compromissen kan dan geen sprake meer zijn.”

Zie hier hoe de stadions zouden moeten zijn:

Brasil 2014 - Estadios

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour