Waarom je de blauwe vinkjes in Whatsapp meteen uit moet zetten

dinsdag 20 maart 2018 om 18:02 door Redactie

De blauwe vinkjes op Whatsapp hebben nooit op veel liefde kunnen rekenen. Deze beruchte vinkjes laten zien wanneer je een bericht hebt gelezen en dat is volgens sommigen is dat een inbreuk op de privacy.

Maar er is nog een goede reden om de blauwe vinkjes uit te zetten. Relatie-expert Madeleine Mason vertelt aan The Independent dat het een negatieve invloed heeft op je emoties. “Het kan je – onterecht – het gevoel geven dat je wordt afgewezen, terwijl de ander misschien gewoon druk bezig is”, legt ze uit. “In gezelschap, aan het werk, in de auto.”

Dat gevoel wordt versterkt als je ziet dat de persoon die je keihard negeert wel berichten op Facebook en Instagram plaatst. Dat kan zelfs voor relatieproblemen zorgen, denkt Mason. “Iemand maakt meteen de interpretatie dat niet antwoorden betekent dat de ander iets te verbergen heeft of jou niet leuk vindt. Je kan maar niet begrijpen waarom antwoorden geen prioriteit is, terwijl de ander daar misschien helemaal anders over denkt.”

Conclusie: zet die troep gewoon uit. Dat is ontzettend simpel: ga naar Instellingen -> Account -> Privacy en haal het vinkje bij ‘Leesbewijzen’ weg. Klaar is kees!

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

5x
FAIL
9x
WTF
7x
SEXY
6x
LOL
1x
OMG
0x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!