?>
Logo Goals and Glamour

Toby ALderweireld is niet vies van een Tattoo meer of minder. Zijn eerste liet hij al op zijn 15e zetten en er volgde er daarna nog velen.

Destijds was het iets met de stad Antwerpen, die hij destijds verliet. Nu wil hij wellicht ook iets met Amsterdam gaan doen. “Toen voelde ik de behoefte om de stad bij me te dragen. Zo zal het straks met Amsterdam en Ajax misschien ook gaan. Hopelijk iets met drie landstitels.”

Voorlopig speelt Alderweireld echter nog bij Ajax. De 24-jarige verdediger denkt, ondanks veel belangstelling, aan nog een extra jaartje in Amsterdam. Clubs uit het Oosten hoeven ze overigens niet eens te melden bij de Belg. “Bij FC Anzhi zullen ze mij niet zo snel zien. Ik zou daar wegrotten. En in sportief opzicht trekt dat mij ook niet. Pas aan het eind van mijn rijtje afwegingen, staat mijn salaris.”

Er is ook nog ruimte voor verbetering bij Ajax: “We beginnen nu de effecten te merken van de Cruijff-revolutie (…) De technische staf kijkt heel specifiek naar welke onderdelen er bij een speler bijgeschaaft moeten worden. Ik heb vandaag ook weer individueel gewerkt. En zo gaat het binnen de hele club. Je proeft door de hele club heen dat het aanslaat.”

Trending