?>
Logo Goals and Glamour

Ajax was de grote titelfavoriet voor velen aan het begin van dit seizoen. Maar nu de Amsterdammers met Christian Eriksen en Toby Alderweireld twee sterkhouders zijn kwijtgeraakt is iedereen er ineens niet zo zeker meer van dat de schaal opnieuw in de hoofdstad komt te staan.

Ook Willem van Hanegem en Aad de Mos, voor het seizoen stellig overtuigd van de kracht van Ajax, krabbelen nu terug. De Mos geeft Feyenoord de beste kans: “Ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord kampioen wordt. Geen Europese stress, je ziet het vertrouwen groeien en zolang Koeman onverstoorbaar blijft, dan heeft Feyenoord alle kans. Ik geloof er echt in.”

Van Hanegem heeft minder vertrouwen in zijn oude clubje, hij ziet PSV kampioen worden, nu Ajax zo erg verzwakt is: “Met alleen Duarte erbij heeft Ajax ernstig aan kracht ingeboet. Dat spijt me heel erg, want ik had Ajax graag op volle sterkte in de Champions League gezien’, zegt Van Hanegem. ‘Cruijff wilde toch dat het beter en beter zou worden? Ze moesten toch weer mee gaan doen in Europa? Daar komt niks van terecht als je je beste spelers verkoopt, dat staat zelfs haaks op wat je beloofd hebt. Nu zullen we het van PSV moeten hebben, denk ik. Dat is de beste ploeg op dit moment.”

Trending

Versch!