Logo Goals and Glamour
Nederland eindigt 5de in Zuid-Korea
© Flickr

maart 2018 • Shownieuws

Nederland eindigt 5de in Zuid-Korea

De Olympische Winterspelen eindigden op 25 februari, het Nederlandse Olympische team heeft heel goed gepresteerd op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Bijvoorbeeld, al op de eerste competitiedag won Nederland goud, zilver en brons in de 3000 meter schaatsen voor vrouwen. In het algemeen klassement eindigde Nederland op de 5e plaats, achter Noorwegen, Duitsland, Canada en de VS, met 8 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles die het totaal op 20 medailles brengen. Op 6e plaats eindigdeSweden met 14 medailles. Zoals verklaard door Jeroen Bijl, ‘Chef de Mission,’ was het doel van het Nederlandse team om 15 medailles te winnen op de Olympische Spelen, dus de Nederlandse Atleten hebben heel goed gepresteerd.

Alle medailles die de Nederlanders dit jaar hebben gewonnen, waren in schaatsen. De Nederlandse atleten die goud hebben gewonnen zijn Carlijn Achtereekte in de 3000 meter dames, Sven Kramer op de 5000 meter heren, Ireen Wüst op de 1500 meter dames, Kjeld Nuis op de 1500 meter heren en 1000 meter heren, Jorien ter Mors op de 1000 meter vrouwen, Esmee Visser op de 5000 meter dames en Suzanne Schulting op de 1000 meter vrouwen shortrack. Bovendien betekent de gouden medaille van Ireen Wüst dat ze nu een gouden medaille heeft gewonnen bij 4 opeenvolgende Olympische spelen. Met in totaal 11 medailles in haar carrière, waaronder 5 gouden medailles, is Wüst de beste Olympische snel schaatser aller tijden.

Als een land slaat Nederland over het algemeen boven zijn gewicht per bevolking uit. Op de winterspelen zijn de Nederlanders echter volledig afhankelijk van schaatsen en domineren de sport. 43 van de in totaal 45 gouden medailles gewonnen door Nederlandse atleten waren in schaatsen, de andere twee waren in kunstschaatsen en snowboarden. Nederland eindigde als 5e op de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji met 8 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles, in 2010 eindigde Nederland op de 10de plaats. Het beste resultaat dat Nederland ooit heeft behaald was in 1974 toen ze op de 4e plaats eindigden.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

‘Er zijn verschillende opties voor toegang tot Olympisch nieuws en gokken op sport. Unibet is zo’n voorbeeld en bevat veel gokopties, waaronder casino-weddenschappen.

Logo Goals and Glamour