?>
Logo Goals and Glamour
Deze 6 dingen wist je nog niet over Wesley Sneijder
© Pro Shots / Instagram

Shownieuws

Deze 6 dingen wist je nog niet over Wesley Sneijder

Wesley Sneijder was ooit een van de absolute Oranje-helden, maar schitterde na zijn voetbalcarrière vooral in gokreclames. Een traininersopleiding zette hij vroegtijdig stop en tegenwoordig is hij met name te zien als analist. Maar wist je dit eigenlijk al over Sneijder?

Artikel verder na advertentie

6. Sneijder heeft naast Rodney nóg een voetballende broer

Rodney, Wesley en Jeffrey Sneijder
© Pro Shots

De familie Sneijder staat bol van het voetbaltalent, al was Wesley de enige die doorbrak. Je kent natuurlijk Wes’ broertje Rodney, maar ook zijn oudere broer Jeffrey werd gescout door Ajax. Hoewel Jeffrey in de jeugdteams regelmatig de aanvoerdersband droeg en samenspeelde met Rafael van der Vaart, gooiden zware blessures roet in het eten.

Artikel verder na advertentie

De oudste Sneijder-broer kwam uiteindelijk maar tot vier wedstrijden in het betaald voetbal. Niet in dienst van Ajax, maar voor laagvlieger Stormvogels Telstar. Jeffrey zette in 2008 al een punt achter zijn carrière.

Artikel verder na advertentie

5. Was voor Yolanthe al eens getrouwd

Wesley Sneijder en Ramona Steekstra
© Pro Shots

Er is tegenwoordig geen Wesley zonder Yolanthe, maar Yo was zeker niet de eerste verkering van de kleine middenvelder. Wes trouwde al op zijn 21e met zijn jeugdliefde Ramona Streekstra. Het paar kreeg een jaar later een zoon. Het huwelijk hield niet lang meer stand nadat Wesley naar Real Madrid verkaste. De scheiding werd in 2009 aangevraagd.

Kort daarop vond Wes de liefde bij Yolanthe, maar ook dat kreeg geen happy end. Er zijn nadien al meerdere nieuwe vriendinnen aan Sneijder gelinkt.

4. Verbood zijn broertje een Real Madrid-transfer

Wesley Sneijder en Rodney Sneijder
© Instagram

Over Real Madrid gesproken: dat was niet Wesley’s beste periode. Hoewel hij voor 27 miljoen euro naar ‘de Koninklijke’ verkaste, kon hij nooit écht indruk maken in Madrid. Wes behoedde zijn broer Rodney voor een transfer naar het poenerige Real, dat de ‘kleine’ Sneijder uit de jeugdopleiding van Ajax wilde wegplukken.

“Ze wilden hem heel graag hebben en Rodney zelf vond het natuurlijk prachtig. Maar toen heb ik de knoop doorgehakt”, vertelt Sneijder aan Voetbal International. “Ik ben er geen voorstander van dat junioren steeds vaker naar topclubs gaan. Ik heb hem gezegd dat hij eerst maar eens bij Ajax moet zien door te breken.”

Doorbreken deed Rodney nooit: Wesley’s broertje speelt tegenwoordig voor DHSC, de Utrechtse amateurclub waar het voor alle Sneijder-broertjes begon.

3. Wilde Johan Derksen op zijn gezicht timmeren

Johan maakt wel eens een grap over Yolanthe

Voor de camera is Wesley altijd een voorbeeldprof, maar hij pikt niet alles. Johan Derksen en René van der Gijp maakten in 2010 beledigende opmerkingen over ‘golddiger’ Yolanthe en verkneukelden zich om de lengte van de middenvelder. Dat liet Wes niet op zich zitten: volgens Hans Kraay jr. stond hij op het punt beide heren op te zoeken, of zijn vrienden uit Ondiep te vragen ze een lesje te leren.

Kraay werd vervolgens gebeld door Yolanthe, memoreert hij in de VARA Gids. “Hans, jij bent goed met Wesley hè. Wes is helemaal krankjorum geworden”, sprak Yo. De analist kreeg de woeste Wesley aan de lijn. “Doe normaal Wesley’, zei ik. Wacht nou even op maandag, ik ga dan wel even in de tegenaanval. De privéjet bleef aan de grond en ik heb het die maandag voor Wesley opgenomen.”

Het wederwoord van Wesley op de anekdote bleef niet uit: hij bezwoer op Twitter dat de uitspraken van Hansie onzin waren.

2. Is dikke matties met Ali B

De familie Sneijder-Cabau is goed bevriend met knuffelmarokkaan Ali B. De Nederlandse rapper wordt regelmatig gespot op Instagram-kiekjes van zowel Wesley als Yolanthe. Op een feestje verzorgde Ali afgelopen jaar een speciale rap voor de kleine middenvelder.

1. Is een overtuigd Christen

Wesley blijkt een diep gelovig man. De Utrechter bad elke avond met Yolanthe, onthulde hij een paar jaar geleden in een programma van Linda de Mol. Het geloof helpt hem in zijn angst voor de dood, zo is de voormalig international openhartig.

“Een aantal jaren geleden geloofde ik wel, maar het was niet zo diep”, legt hij uit. “Toen was ik echt bang voor de dood. Dat is nog niet eens zo lang geleden. Nu ben ik niet bang meer voor de dood. Want ik weet dat het daar een nóg mooier leven zal zijn.” Bovendien heeft zowel Wesley als Yolanthe een bijbeltekst op het lichaam getatoeëerd staan.

Ook over de religieuze Wesley had Johan Derksen trouwens wel iets te zeggen:

Johan over bekeerde Wesley Sneijder