?>
Logo Goals and Glamour

Flavio Tosi, burgemeester van Verona, zoekt duidelijk naar een nominatie voor de domste uitspraak van het jaar. Volgens Tosi roept Mario Balotelli de rasistische scheldkannonades uit het publiek over zichzelf af.

AC Milan opent dit weekend het seizoen tegen Hellas Verona. De fans van laatsgenoemde club staan erom bekend niet vies te zijn van discriminerende spreekkoren. Daar werd de club ook diverse malen voor bestraft.

De burgervader van Verona keurt het racisme af, maar vindt dat Balotelli het ook zelf uitlokt. “Als hij mensen eens wat minder vaak zou uitdagen, dan zou dat al heel veel schelen. We hebben veel zwarte jongens in de Serie A, maar die hebben lang niet allemaal problemen met de fans van de tegenpartij. De meesten zelfs helemaal niet. Balotelli is er een ster in om zichzelf ongeliefd te maken.”

De uitspraken lijken niet echt op waarheid gebaseerd. De realiteit is namelijk dat er in de Italiaanse competitie regelmatig racistische spreekkoren voorkomen: ook als Balotelli niet op het veld staat.

Trending

Versch!