Logo Goals and Glamour
Bizar: deze ‘vrolijke’ Noord-Koreaanse cheerleaders zijn seksslavinnen
© YouTube

februari 2018 • WTF

Bizar: deze ‘vrolijke’ Noord-Koreaanse cheerleaders zijn seksslavinnen

De hele wereld verbaasde zich over de Noord-Koreaanse cheerleaders die in een synchroon dansje het Koreaanse ijshockey-team toejuichten. Een vermakelijk en bizar beeld, maar er gaat een donker verhaal achter de vrouwen schuil.

Het team van cheerleaders bestaat uit jonge meisjes, die al op 14-jarige leeftijd worden geselecteerd op een schoonheidsideaal. Ze vormen een orkest dat hooggeplaatste Noord-Koreanen moet ‘vermaken’, vertelt Noord-Korea-deskundige Remco Breuker aan het NRC.

Hoewel de meisjes een goede opleiding krijgen en hun familie er financieel op vooruitgaat, blijft het helaas niet bij musiceren. Hooggeplaatste leden van de partijtop mogen hun partner kiezen uit de meisjes. Dat geldt dus ook voor de Noord-Koreaanse leider Kim Yong-un. “In feite zijn dit potentiële haremslavinnen, te vergelijken met Japanse geisha’s”, legt Breuker uit.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

In onderstaande video is dan ook te zien dat de dames streng in de gaten worden gehouden door lijfwachten. Nadat ze de Noord-Koreaanse sporters bij een paar wedstrijden hadden toegejuicht, werden ze in een bus teruggestuurd richting Pyongyang.

North-Korean cheerleaders on the Winter Olympics of 2018

Logo Goals and Glamour