Geniale België-diss: “Nederland in één uur beter dan België in 94 jaar”

maandag 12 februari 2018 om 20:40 door Jildert

We kijken in Nederland gek op als we een dagje geen medaille winnen op de Olympische Winterspelen. Hoe groot is het contrast met België, dat in 1998(!) zijn laatste plak binnensleepte.

En die werd nog gewonnen door een genaturaliseerde Nederlander ook: Bart Veltkamp. Arjen Lubach wreef gisteravond veel meer van dat soort pijnlijke feitjes in de neus van onze zuiderburen.

Zo staat België het qua aantal behaalde medailles (5) nog lager dan dwergstaat Liechtenstein. En lager dan de DDR, een land dat al 30 jaar niet meer bestaat. “Vlak boven België staan dan ook Atlantis, het Romeinse Rijk, het Land van Ooit en Carpetland”, sprak Lubach.

En dat terwijl Nederland afgelopen zaterdag in één uur vier medailles binnensleepte op de 3.000 meter en het shorttrack. “Nederland scoort op de Olympische Winterspelen in één uur beter dan België in de afgelopen 94 jaar”, besluit Lubach dan ook.

Ach ja, België mag ons met het aankomende WK weer belachelijk maken. Bekijk hier de geniale België-diss van Zondag met Lubach terug (vanaf 3:00):

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

1x
FAIL
16x
WTF
10x
SEXY
2x
LOL
3x
OMG
20x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!