Logo Goals and Glamour
Deze 6 dingen wist je nog niet over Sven Kramer
© Instagram

februari 2018 • Shownieuws

Deze 6 dingen wist je nog niet over Sven Kramer

Hij is zonder twijfel de bekendste schaatser van Nederland, maar het spant erom of Sven Kramer dat Olympisch goud op de 10 kilometer ooit nog wint. De concurrentie hijgt in zijn nek. Wist je dit eigenlijk al over de 31-jarige Heerenvener?

6. Bezit maar liefst drie huizen – waarvan één boerderij

Wat Sven precies opstrijkt met zijn schaatsloopbaan, lees je onderaan. Hij had in ieder geval genoeg centjes om samen met zijn hockeyende vriendin Naomi van As een enorme woonboerderij te kopen. Dat pand staat niet in zijn geboorteprovincie Friesland, maar in Amstelveen. Hij rekende de vraagprijs van twee miljoen direct af, weet Bekende Buren.

Ook in Friesland heeft hij een optrekje, aan de golfbaan van Heerenveen. Daarnaast bezit hij samen met zijn zusje Brecht een pand in Amsterdam.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Woonboerderij Sven Kramer

© Bekende Buren

5. Scharrelde met Doutzen Kroes

Kramer vond de liefde in eerste instantie op het ijs. Hij had jaren een relatie met collega Annet Gerritsen. Die relatie liep in 2007 op de klippen; er gingen geruchten dat Mark Tuitert er met de ex-sprintster vandoor was gegaan. Kramer bleef niet lang bij de pakken neerzitten en scharrelde volgens De Telegraaf met topmodel en mede-Fries Doutzen Kroes. De vonk sloeg over in Thialf. In hetzelfde jaar ontmoette hij Naomi van As, met wie hij nu nog steeds samen is.

4. Wereldberoemd is hij zeker niet

Nederland is en blijft één van de weinige landen waar schaatsen hot is. Dat bleek maar weer eens uit dit interview van het Amerikaanse NBC op de Spelen van 2010 (in Vancouver). Kramer wordt na zijn goud op de 5.000 meter doodleuk gevraagd wie hij is en uit welk land hij komt. Sven’s reactie: “Are you stupid?”

Artikel verder na advertentie

Sven Kramer interview (volledig fragment) (with subtitles)

3. Is bevriend met Arjen Robben

Een Groninger en een Fries die het goed met elkaar kunnen vinden, dat komt niet vaak voor. Toch kennen Sven Kramer en Arjen Robben elkaar goed. Robben kwam al eens naar Thialf om Kramer op het NK Afstanden in actie te zien.

“Ik heb wel goed contact met Sven, dus ik kom eigenlijk speciaal voor hem. Maar ik vind schaatsen sowieso leuk om te zien”, vertelde de aanvaller toen aan de NOS. “Of Sven en ik vrienden zijn? Het moet ook niet te klef worden, we hebben gewoon goed contact.”

Op het Sportgala van 2014 steunde Kramer Robben voor sportman van het jaar, met een Instagram-foto. De voetballer verloor echter van Epke Zonderland.

Sven Kramer in Robben-shirt

© Instagram

2. Heeft een schattig (en schaatsend) zusje

We noemden hierboven al kort dat Sven samen met zijn zusje een huis in Amsterdam bezit. Dat 27-jarige zusje heet Brecht, en was in de junioren een veelbelovend talent. Helaas moest de jongere Kramer in 2011 al een punt achter haar carrière zetten door blessureleed. Brecht is trouwens de ex van schaatser Kjeld Nuis, die nu een relatie met Miss Nederland heeft.

https://www.instagram.com/p/1qrxGnx8iP/?hl=nl&taken-by=brechtkramer

https://www.instagram.com/p/BFJWfrYR8sh/?hl=nl&taken-by=brechtkramer

1. Dit verdient Sven Kramer

Iedereen weet wel zo’n beetje dat het vak van schaatser geen garanties biedt op een normaal salaris. Maar het loont wel degelijk om de beste Nederlandse schaatser aller tijden te zijn. Alle commercials en sponsordeals hebben Kramer een imposant vermogen opgeleverd. De zakenwebsite 925.nl zocht in 2016 uit dat hij 800.000 euro per jaar kan bijschrijven. De meest recente schnabbel van de schaatsheld is deze Jumbo-reclame.

Trotse sponsor van onze schaatsploeg - Jumbo

Logo Goals and Glamour