Logo Goals and Glamour
NOS-man spreekt voorkeur uit: “Amsterdam de enige echte stad”
© Instagram

WTF

NOS-man spreekt voorkeur uit: “Amsterdam de enige echte stad”

Als sportverslaggever van de NOS hoor je in principe onpartijdig te zijn, maar Henri Schut is in Het Parool glashelder. Amsterdam is zijn lievelingsstad. Sterker nog: de presentator noemt het zelfs de enige échte stad van Nederland.

“Ik kom van het platteland en wilde altijd al naar Amsterdam”, laat hij in de avondkrant los. “Na tussenstops in Zwolle en Utrecht woon ik er sinds 2004.” Dan: “Ik weet het zeker: Amsterdam is de enige echte stad van Nederland.””

Hoewel Schut niet expliciet uitspreekt dat hij ook voor Ajax is, blijkt uit een anekdote wel dat hij de club een warm hart toedraagt. Zijn eerste Amsterdamse ervaring was bij een wedstrijd van de ‘Godenzonen’. “Dat was in 1984. Ik ging met mijn vader naar stadion De Meer, waar Ajax tegen Go Ahead Eagles speelde. Een soort familie-aangelegenheid, want mijn moeders nichtje is getrouwd met Peter Boeve, die bij Ajax speelde. De broer van een aangetrouwde oom was Go Ahead Eaglesspeler Dwight Lodeweges. Ik herinner me dat Ajax met 0-2 achterkwam en met 7-2 won. Ik heb niet één doelpunt gezien, ik keek tegen allemaal ruggen aan, maar dat maakte niet uit.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

En zoals Schut een mening heeft over Amsterdam, heeft Johan Derksen dat over Henri:

Johan Derksen net zo fanatiek als Henri Schut: ''Ik wil ook een sixpack'' - VOETBAL INSIDE

Logo Goals and Glamour