Logo Goals and Glamour
5 redenen waarom het superslecht is om te snel te eten
© Twitter

februari 2018 • Sportnieuws

5 redenen waarom het superslecht is om te snel te eten

Ben jij zo iemand die een broodje döner zonder moeite in vijf minuten naar binnen schrokt? Of eet jij een patatje tijdens de derde helft in twee minuten weg? Beter neem je de tijd voor je eten. Het kan namelijk tot flinke problemen leiden.

5. Kauwen maakt je een slanke god. Echt!

Kauwen is de sleutel, zo blijkt uit al deze punten. Als je 40 keer op een hap kauwt in plaats van 15 keer, daalt je calorie-inname met 10 procent, blijkt uit onderzoek.

4. Van snel eten word je moe

Goed kauwen op je voer helpt niet alleen tegen vetrollen. Als slecht gekauwd voedsel in je maag beland, moet je spijsvertering dubbel zo hard zijn best doen om het weg te werken. En daar word je vermoeid van.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Van snel eten ga je ruften

Omdat je spijsvertering niet kan dealen met jouw vraatzucht, krijg je last van obstipatie, een opgeblazen gevoel en winderigheid. Doe je omgeving een plezier: eet rustig!

Fart Lol GIF - Find & Share on GIPHY

2. Door snel te eten blijf je hongerig

Het duurt zo’n 20 minuten voordat je hersenen aan je lichaam doorgeven dat je vol zit. Door te snel te kanen, raakt dat systeem compleet van slag. Gevolg: je blijft hongerig en gaat te veel eten. En dat brengt ons bij het laatste punt…

Artikel verder na advertentie

1. Snel eten zorgt voor overgewicht

Dat je eten te langzaam verteert, leidt er ook nog eens toe dat de kilo’s er aan vliegen. Zie jij een vetrolletje te veel? Kauw eens wat beter op je eten.

Jeroen Verhoeven

© Pro Shots

Logo Goals and Glamour