Logo Goals and Glamour
Met deze app vraag je je date toestemming om in bed te duiken
© Twitter

januari 2018 • Shownieuws

Met deze app vraag je je date toestemming om in bed te duiken

Meestal voel je wel aan of je Tinder-date interesse heeft in meer dan een drankje, maar als dat niet zo is kan dat tot knap ongemakkelijke situaties leiden.

Een blauwtje lopen is tot daaraan toe, een aanklacht van seksuele intimidatie veel minder leuk. Techneuten Arnold Daniels en Rick Schmitz bedachten er iets op. Ze ontwikkelden een app waarmee je officieel toestemming kan vragen om met je date het bed in te duiken, als antwoord op de #metoo-discussie.

Jep, je hoort het goed. Als je zin hebt in een vrijpartij kan je met de wederhelft een digitaal contractje afsluiten. Niet alleen om toestemming te vragen, maar ook om andere afspraken vast te leggen. Het gebruik van een condoom, bijvoorbeeld, maar ook of het toegestaan is om foto’s te maken tijdens de seks. Als er vervolgens iets uitlekt, kun je afspreken dat daar een boete op staat.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Het idee komt ook voort uit het voornemen van de Zweedse regering om een zogeheten ‘toestemmingsclausule’ op te nemen in de wet: wie sex met iemand wil, heeft daar in Zweden vanaf komende zomer een expliciet ‘ja’ voor nodig”, schrijft De Volkskrant. “Zonder sta je er voortaan zwak wanneer iemand je van aanranding of erger beschuldigt.”

De app werkt met de digitale ketting Blockchain. Daardoor heeft iedereen toegang tot het systeem, maar kan niemand iets wijzigen zonder dat dat in te zien is.

Artikel verder na advertentie

LegalFling app

© Twitter

 

Logo Goals and Glamour