?>
Logo Goals and Glamour

Menig voetbalfragment wordt in VI opgeluisterd door een opmerkelijke analyse van René van der Gijp of een cynische kanttekening van Johan Derksen. Tegenwoordig moet het programma het echter doen zonder alle gebeurtenissen in de Eredivisie.

FOX Sports, eigenaar van de rechten, gaat tegenover VI een andere voetbalpraatshow programmeren en houdt de beelden voor zichzelf. VI-presentator Wilfred Genee baalt van die aanpak. “Er was wel iets van teleurstelling,” aldus Genee in RTL Boulevard. “Als ik bij FOX had gewerkt, had ik het niet zo aangepakt. De kijker is nu de dupe. Ze kiezen stevig voor de aanval.”

FOX-presentator Toine van Peperstraten (kennen we ‘m nog) snapt het echter wel: “FOX gaat een eigen programma beginnen, toevallig op hetzelfde tijdstip. Die wil ook iets unieks hebben en dat zijn die beelden. Dan ga je niet je concurrentie rijker maken dan hij is.”

Genee verwacht overigens niet dat het nieuwe praatprogramma veel kijkers wegsnoept van VI. “Ik zou het heel opmerkelijk vinden als kijkers ineens weglopen na al die jaren.”

Trending

Versch!