Dafne Schippers is woedend op oud-hockeyer Brinkman

dinsdag 14 november 2017 om 21:23 door Max

Atlete Dafne Schippers heeft woedend gereageerd op een column van voormalig hockeyer Jacques Brinkman in De Telegraaf. Volgens Schippers is hij veel en veel te ver te gaan door openlijk haar prestaties in twijfel te trekken en het woord doping eraan te linken.

“Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik. Misselijkmakend!”, reageert Schippers op Twitter.

Brinkman schreef in zijn column: “De prestaties van Dafne Schippers zijn voer voor twijfels. Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping.”

Daarop reageerde de 200 meter specialiste: “Jacques Brinkman, als voormalig topsporter zou je beter moeten weten. Acne is helaas genetisch en die prestaties/talent komen inderdaad zelden voor… Bij jou in elk geval ver te zoeken op journalistiek gebied.”

Brinkman is zich echter van geen kwaad bewust: “Ik beschuldig je helemaal niet van dopinggebruik. Goed lezen”, zegt hij op Twitter. “Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven.”

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

2x
FAIL
3x
WTF
4x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
1x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!