Logo Goals and Glamour
Voetbalster: Premier League-speler wilde me verkrachten
© Instagram

WTF

Voetbalster: Premier League-speler wilde me verkrachten

Door een verhaal van de Zweedse voetbalster Alexandra Nord doet #metoo ook zijn intrede in het Engelse voetbal.

Nord speelt bij het Engelse QPR en schrijft op haar blog over een ervaring uit 2012, toen ze werd aangerand en bijna verkracht door een niet nader genoemde speler uit de Premier League.

De spits was net naar Londen verhuisd en werd door een vriendin meegenomen naar een nachtclub. “In die club kwam ik een voetballer tegen die op dat moment bij een Spaanse club speelde. Ik vond hem niet aantrekkelijk, maar door onze gedeelde interesse in voetbal raakten we toch aan de praat”, schrijft Nord.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ze kwam de voetballer een maand later weer tegen, en hij haalde haar over om iets te gaan eten in een hotel. “Ik was vermoeid en had wat gedronken, maar hij beloofde me dat ik mijn eigen kamer zou krijgen om even te rusten. Hij betaalde cash met een hoop bankbiljetten en ik moest mijn identiteitskaart uithalen, dus ik geloofde hem.”

De voetballer had echter maar één kamer geboekt, vervolgt Nord: “Ik was nieuw in een nieuwe en onbekende stad, in een nieuw land… en ik vertrouwde hem. Ik ging op bed liggen met mijn kleren aan. Ik werd ’s ochtends halfnaakt wakker. Hij lag deels op mij, op plaatsen waar dat absoluut niet toegestaan was zonder mijn toestemming. Hij probeerde seks te hebben, ook al maakte ik meermaals duidelijk dat ik niet wilde.”

Artikel verder na advertentie

Nord was boos, maar voelde zich ook beschaamd en durfde jarenlang niet met het verhaal naar buiten te komen. “Ik weet zeker dat ik hem nooit de toestemming heb gegeven om mijn lichaam aan te raken. Hij bleef me echter betasten, tot ik de kamer uit stormde naar de receptie. ”

Na het incident werd de voetbalster onder druk gezet door de manager van de speler. Die drong aan het verhaal stil te houden, anders zou ze de carrière en het huwelijk van de speler op het spel zetten.

Voetbalster: Premier League-speler wilde me verkrachten

© Instagram

Logo Goals and Glamour