Logo Goals and Glamour
Vader van Arias vermoord in Colombia
© Pro Shots

oktober 2017 • Serious business

Vader van Arias vermoord in Colombia

Santiago Arias speelt al jaren bij PSV, maar weinigen zullen het heftige verleden van de 25-jarige verdediger kennen. Het gaat om zijn vader, die hem in 2009 op brute wijze werd ontnomen.

De rechtsback vertelt aan Voetbal International dat Raúl Arias werd vermoord bij een overval. Santiago zelf was toen nog maar 17 jaar oud.

“Het is vreselijk dat hij er niet meer is, zijn kleinkinderen niet kan zien en niet kan meedelen in mijn leven”, treurt de verdediger, die in november zelf vader wordt: zijn vriendin Karin Jimenez is in verwachting.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Ik vind het mooi dat het een jongetje wordt en dat hij mij nog kan zien voetballen”, zegt Arias. “Mijn vader was er ook altijd voor mij. Hij was een supervader, heeft me alles wat ik nodig had gegeven en me altijd gestimuleerd in het voetbal. Ik weet wel dat hij waar hij nu ook mag zijn, hij meekijkt over mijn schouder.”

Santiago heeft al een naam voor zijn kleine: Thiago. “Ik weet dat dit in Nederland niet gebruikelijk is, maar in Colombia wel. De geboorte van een kind is de mooiste ervaring die je als man kunt hebben, denk ik.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour