Logo Goals and Glamour
Een ode aan Jutta Leerdam, mooiste schaatster en vriendin van Koen Verweij
© Pro Shots / Instagram

Schaatsfans kunnen niet meer om Jutta Leerdam heen. Maar waarom zou je dat ook willen? De Zuid-Hollandse sprintster is een prachtige verschijning op de ijsbaan. En niet geheel onbelangrijk: ze presteert als een malle! Jutta (spreek uit als: Utah) is deze winter de grote dame op de sprintafstanden; ze pakte onlangs de wereldtitel op de 1000 meter. En als je een schaatsfan bent, weet je dat je haar geen DM hoeft te sturen. Jutta Leerdam is immers de vriendin van collega-schaatser Koen Verweij.

Jutta Leerdam is de vriendin van Koen Verweij

© Instagram

Koen (28) en Jutta (20) zijn twee jaar samen en schelen wat jaartjes. Dat was een reden voor Koen om de boot eerst af te houden, bekent hij aan Story. “Ik ben acht jaar ouder. Ik vond haar eigenlijk te jong, waardoor ik besloot om het eerst aan te kijken. Gelukkig maar, want ze bleek een stuk volwassener te zijn dan haar leeftijdsgenootjes.”

Ach ja, leeftijd is maar een getal. De twee zijn onafscheidelijk en wonen inmiddels samen in Heerenveen. Dat Jutta niet zonder Koen kan, liet haar reactie na het winnen van de 1000 meter wel zien. “Bedankt schat”, riep ze naar haar vriend, die apetrots toekeek.

Jutta Leerdam is de mooiste schaatster

© Instagram

Jutta Leerdam, mooiste schaatster

© Instagram

Jutta Leerdam, vriendin Koen Verweij

© Instagram

Jutta Leerdam: mooiste schaatster

© Instagram

Vers

Quizzzz