?>
Logo Goals and Glamour
‘Van Marwijk toch niet naar WK’
© Pro Shots

Een zeer onverwacht bericht vanuit Saudi Arabië. Bondscoach van het land, Bert van Marwijk, is per direct vervangen door een andere bondscoach. De voormalig trainer van Oranje en Feyenoord had zich net voor het WK van volgend jaar in Rusland geplaatst. Hij wordt opgevolgd door de Argentijn Edgardo Bauza.

Dat meldt de voetbalbond van het Arabische land, dat zich begin deze maand voor het eerst sinds bijna twaalf jaar plaatste voor de mondiale eindronde na een 1-0 zege op Japan.

Van Marwijk heeft zelf gereageerd op zijn vertrek: “Ik ben de onderhandelingen gestopt. Afgelopen week, na kwalificatie voor het WK, is een aantal mensen uit mijn staf ontslagen. Dat vind ik onacceptabel.”

Hij zou ook in Saudi-Arabië moeten gaan wonen, iets wat hij niet ziet zitten. “Dat is voor mij niet onderhandelbaar. Ik wil daar niet permanent naartoe.”

Het contract van Van Marwijk was al afgelopen, maar er waren gesprekken om het te verlengen tot en met het WK 2018. “Ik hoor nu via de media dat er een opvolger is. Dus nu weet ik dat het afgelopen is.”

De spelers snappen er niets van, aldus Van Marwijk. “Ze vinden het onbegrijpelijk dat ik weg moet. Ze wilden dolgraag met mij naar het WK.”

Trending

Versch!